0 Comments


this apartment is located in the inner
west of Sydney in a suburb called Marrickville known by locals as the
Warren because it’s a sort of rabbit warren of an area the apartment is in a
three-story walk-up built in 1960 and the unit is one of 18 in the building this apartment is 49 square meters the
client had a very clear understanding of what they wanted they wanted to carry
the same ambience that was in this place already over to the renovation however
he needed vast improvements to functionality the client is certainly
not interested in reductivism and he will continue to accumulate things so
ample storage was very very important we removed a series of walls that divided
the master bedroom from the rest of the apartment and we shifted the sleeping
space into what was the old bathroom the old bathroom went into what was the old
laundry and what was the master bedroom became an art studio and a sleeping
space for guests by removing the walls we decided to insert a really large
storage pod into the center of the unit the new insertions were realized in mirror
gold the reflective gold is really quite dynamic and that it reflects the light
and it amplifies the effect of all of the trees and the plants that the client
has dotted around the apartment inserting the pod enabled us to demarcate spaces and distribute zones and that pod contains all of his clothing
general dump storage the laundry art supplies and also a niche where he can
create art we used black in the art space niche it’s quite reductive it
doesn’t detract from the effect of the mirror gold it’s much easier to keep
clean with all of the mess related to the art and there’s some continuity
because the front of the pod is Imagine Italian black the sleeping nook is
where the original bathroom was were conducive to fit in a queen bed the gold
panels make the sleeping nook feel like a much larger space than it otherwise
would the sleeping nook is elevated by two steps so that we can store a pullout
bed underneath so that on the other side of the pod a bed can be pulled out for
guests and the room can be shut off with the use of a curtain that retracts from
the pod the soft light that emanates from the
junction of storage pod in the wall draws the eye through to the rear of the
space the client has a desire to have plants in every space within the
apartment and that included in the bathroom so we created a small soaker
tub cum shower and then a secondary tub if you like to house a garden we use the
reflective white tile and a white shower curtain to create a very light airy and
bright space which is offset with the polished gold tap where the kitchen has
all of the functionality and amenity of a regular kitchen however is completely
concealed all of the appliances are hidden because it was important that the
kitchen be probably the most recessive component within the design there’s an
under bench integrated fridge oven dishwasher cooktop there are no overhead
storage instead that space has been reserved for heart to again help the
kitchen blend into its environment we decided to paint the walls in a
semi-gloss rather than a flat paint and the paint continues from the walls up to
the ceiling even with all of the decoration there’s
a calmness and a continuity to the space because the tile pervades every space this sort of building stock has great
access to light and Tabriz and by removing all of the partitioning in the
apartment and starting the layout again the spatial organization again we’ve
unlocked a whole heap of new potential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *